Mieto on hieno nuori mies. Leikkisä ja silityskelpoinen. Ei haasta riitaa muiden kanssa. Ei varsinaisesti tee itsestään numeroa, mutta tulee hienovaraisesti puskemaan jalkaa, josko saisi rapsutuksia. Mieto tuli helmikuussa 2017 osana isompaa kissaporukkaa. Arvioitu syntymäaika on lokakuu 2016.

Vähän arastelee uusia ihmisiä, mutta kun juttuun pääsee niin rapsutukset kelpaa. Harrastaa mm. linnuille käkättämistä ja ikkunasta kuikuilua. Metsästää mieluusti myös laserpistettä. On myös yllätetty mouruamasta eli juttukaveriksikin tästä ehkä on. Ottaa nokosia sekä yksin että muiden kissojen kyljessä.

Oiva valinta vähän rauhallisempaan kotiin. Voi huolia kaveriksi toisen kissan, kunhan tämä ei vaan rupea pomottamaan Mietoa. Mieto on yleensä se joka väistää, jos tulee yhteentörmäyksiä. Mietoa on syytä aktivoida päiväaikaan, sillä muuten tämä kolli riekkuu yöt ja nukkuu päivät.

Miedolla on hauska tapa heittäytyä täysin pitkin pituuttaan maahan, ikäänkuin tehden pitkittäisspagaatin.

Mieto on hyvin hienovarainen, mutta päättäväinen kissa. Jalkoihin tullaan puskemaan omia aikojaan, mutta jos jepellä on päikkärit kesken, niin häntä on ihan turha yrittää siirtää mihinkään 😀