Nato

Syntynyt v. 2018, leikattu kolli (FIV+)


Nato, tämä komea poika etsii nyt omaa loppuelämänsä kotia. Nato saapui Kissakoti Kattilaan keväällä 2022 Rengon kissapopulaation mukana. Nato on asunut n. vuoden verran sijaiskodissa toisen kissan kaverina, ja etsii nyt omaa kotiaan sijaiskodista käsin. Nato on kesyyntynyt hienosti villikissasta kiltiksi kotikissaksi, vaikkakin uudet ihmiset ja isot muutokset Natoa pelottavatkin aina aluksi.

Nato on FIV-positiivinen. FIV eli kissan immuunikatovirus tarkoittaa sitä, ettei Nato voi olla tekemisissä muiden kuin FIV-positiivisten kissojen kanssa. Natolla on vasemmassa takajalassaan vanha vamma, jota hoidetaan päivittäisellä kipulääkkeellä. Muuten Nato on tällä hetkellä hyväkuntoinen, reipas ja niin sanotusti perusterve kissa, FIV:iä lukuun ottamatta. FIV+kissan omistajan tulee seurata kissan vointia ja tarvittaessa viedä kissa eläinlääkäriin sekä huolehtia säännöllisistä eläinlääkärin tarkastuksista.

FIV-positiivinen kissa voi elää hyvän pitkän elämän. FIV ei tartu ihmisiin eikä muihin eläimiin kuin kissoihin.
Nato toivoisi itselleen rauhallista kotia, jossa ihmispalvelija(t) on paljon kotona ja ihmisellä on aikaa silittää ja leikittää Natoa. Nato ei sovi herkkyydensä takia kotiin, jossa on pieniä lapsia. Nato etsii omaa loppuelämänsä kotia ainoana lemmikkinä tai sitten Nato voisi lähteä kotiin toisen kiltin FIV+kissan kaveriksi.

Natoa pääsee sovitusti tapaamaan sijaiskotiin Hämeenlinnassa adoptiohaastattelun jälkeen.Nevadan kotiutuminen

Kattilassa vieraillessani ihastuin pieneen ja pippuriseen kissaan, suuren Hauhon populaation Pinokkio-poikaan. Kun tulin ystäväni kyydillä hänet hakemaan, ystäväni kysyi järkyttyneenä ”ootko varma että haluut ton kissan” kun näki miten kissa murisi kun ihminen tuli lähelle. Kerroin silloin ystävälleni, että minulle riittää että ajan mittaa kissa vielä joskus sietää minua, iso voitto olisi jos joskus saisi silittää, mutta sekään ei ole välttämätöntä. Sylikissaa en tarkoituksella etsinyt, kun yksi sellainen odotti jo kotona.

Olikin aika iso yllätys miten pieni ”villikissa” sopeutuikin niin nopeasti sisäkissan elämään. ”Isoveli” Alaska oli selvästi ratkaiseva tekijä, sillä Nevada (ent. Pinokkio) haki heti tukea ja turvaa Alaskasta. Ei mennyt kuin muutama päivä saapumisesta kun Nevada murtautui jo portin läpi tekemään tuttavuutta Alaskaan. Pojista tuli heti parhaat kaverukset.
Samana päivänä sain silittää Nevadaa ensimmäisen kerran, kun ”isoveli” oli vieressä tukena. Siitä lähtikin erittäin nopea edistys ja hetkessä villikissasta kuoriutuikin rohkea, utelias ja ihmisistä pitävä sylikissa.

Nykyisin ei uskoisi Nevadan olevan entinen ”villikissa”. Nevada ei pelkää mitään. Ihmisiä juoksee heti tervehtimään ja puskemaan, samoin koiria. Nevadan voi nostaa syliin lyhyiksi ajoiksi kerrallaan ja hän alkaa heti kehräämään. Päivittäin hän kiipeää itse syliin kehräämään. Hetki sitten hän oppi myös ”leipomaan” tassuilla. 

Vaikka kaikki villikissan murinat jäivätkin Kattilaan, Nevada on yhä kova juttelemaan. Hänellä on erikoinen tapa ”piipittää” aina kun ruoka-ajan lähestyessä ihminen kävelee keittiötä kohti. Lisäksi hän kujertaa kovaan ääneen ja kehrää paljon. Murina vaihtui siis kehräykseen.

Kiitos koko Kissakoti Kattilan väelle, että sain teiltä näin ihanan kissan itselleni. Kiitos kun hoidatte ja huolehditte kaikista kodittomista kissoista❤️

Mymmeli: Seniorikissan elämää

Viisi vuotta sitten olin mieheni kanssa Kattilassa erästä kissaa katsomassa, tämä kissa oli kuitenkin piiloutunut niin taitavasti, että häntä emme löytäneet. Eteemme istahteli sillä käynnillä useita kertoja söpö, pieni Mymmeli 4v. ja katsoa tapitti meitä, ja sydämemme suli. Mymmeli siis valitsi meidät. 

Mymmeli osoittautui kuitenkin hyvin araksi ja pelokkaaksi kissaksi, ja tämä edellä kertomani käyttäytyminen oli hänelle epätavallista. Mymmelin kotiutuminen vaati hyvin pitkän ajan, hän tarvitsi paljon rauhaa ja aikaa meihin tutustumisessa. Ei saanut yhtään kiirehtiä. Pikkuhiljaa Mymmeli alkoi viihtymään samassa tilassa meidän kanssa, mutta lähellä oli hänen vielä hyvin tukala olla. 

Kun turvallinen olo oli hieman saavutettu, alkoi Mymmeli yskimään. Keuhkot olivat täynnä tiivistymiä, jotka onneksi eivät olleet kasvaimia, vaan osoittautui astmaksi. Mymmeli uskalsi ilmaista ”heikkouttaan” vasta kun oli tarpeeksi turvallista. Aloitettiin astmalääkitys ja nykyään keuhkojen tilanne on ollut lääkityksen avulla pitkään hyvä. Sitten löytyi nisäkasvain, joka 90% kissoilla on pahanlaatuista. Mymmeli oli onnekas, ja kasvain oli hyvänlaatuinen. Kaksi vuotta sitten Mymmeli alkoi ontumaan. Oikeassa jalassa oli hyvin vanha murtuma, jonka luonto oli joskus vuosia, vuosia sitten korjannut. Tämä murtuma on tapahtunut jo ennen Kattilaan pääsyä, eikä ulkoisesti näkynyt mitenkään. Tämä luonnon hoitama murtuma oli tehnyt nivelrikkoa, joka alkoi nyt kipuilemaan. Tähän löytyi onneksi hyvä lääkitys ja nykyisin Mymmeli saa lisäksi kerran kuussa pistettävän Solensia-injektion nivelrikkoon. 

Mymmeli on niin kiitollinen ja kiltti hoidettava. Lääkkeet hän tulee itse hakemaan koska tietää niistä saamansa avun.  Mymmelistä on tullut näiden vuosien saatossa oikea sylikissa, hellyydenkipeä kova jutustelija. Hän rakastaa meidän koiraa ja mökkeilyä. Olemme niin onnekkaita että hän valitsi meidät!❤️Vaikka Mymmelin elämää on varjostanut isot sairaudet, niin elämä ja elämänilo on aina voittanut! Se mitä Mymmelin tarina voisi muistuttaa, on se että vakuutuksen ottaminen olisi kannattanut, me emme sitä ymmärtäneet, mutta onneksi varaa on ollut sen verran. Tästä syystä Mymmeli on todellakin kultakimpale, kaikin puolin.

Tämä nuorekas tyttö on muuten huijannut ikänsä, koska tällä hetkellä Mymmelin pitäisi olla 9v. mutta totuus on se, että Mymmelin eläinlääkärin mukaan Mymmeli on reippaasti yli 10 vuotta. Eli Mymmeli on saanut nykyään lisänimen Mummeli. Toivottavasti saamme viettää tämän ihanan Mummeli-Mymmelin kanssa vielä paljon hyviä, yhteisiä vuosia!

Nuutti: Villikissasta sylikissaksi

Nuutti, alkuperäiseltä nimeltään Okko, muutti jo nuorena kissana Kissakoti Kattilaan. Tarinan mukaan Okko olisi syntynyt Hauholla ja asunut Parolassa vain kolmepäivää, kunnes tuolloinen omistaja vei tämän Kattilaan. Syynä oli se, että ei halua pitää kissaa koskase vain sähisee ja juoksee karkuun. Okko asui Oura- ystävänsä kanssa Kattilassa eristyshäkissä, ja oli äärimmäisen pelokas ja arka. Vessalaatikko olikin jo tällöin iso turvapaikka. Okko muutti meille syyskuussa 2020, ja nimeksi vaihtui Nuutti. 

Nuutti vietti ensimmäiset päivänsä pelkästään vessalaatikossaan oleskellessaan. Öisin suostui syömään. Nuutilla kesti rauhallisesta ympäristöstä huolimatta viikkoja, ellei kuukausia kunnes uskalsi leikkiä ihmisten kanssa keppilelulla. Tämäkin onnistui aluksi vain yöaikaan. Herkuthan eivät kiinnostaneet. Lopulta Nuutti uskalsi jopa tulla samalle sohvalle/sängylle kuin missä ihminen oli, mutta siihen se sitten jäikin. Ei tullut kuuloonkaan että olisi saanut koskea. Kova sähinä alkoi ja juostiin henkensä edestä piiloon.

Kamppailimme muutaman kuukauden ajan Nuutin kanssa vääriin paikkoihin pissailusta. Käytimme kissan eläinlääkärissä joulukuussa 2020, ja todettiin idiopaattinen kystiitti. Saimme stressinvähennyslääkkeet väliaikaisesti käyttöön. Pissailuun ei auttanut lääkkeet, laatikoiden lisäys, Feliway eikä leikkauttaminen. Tässä kohtaa elettiin jo tammikuuta 2021. Keväällä 2021 totesimme, että Nuutin kanssa ei ole enää tapahtunut edistystä, ja olimme varautuneet siihen ettei se ikinä tulisi nauttimaan ihmisseurasta, eikä myöskään ikinä antaisi koskea. Päätimme, että nyt olisi parasta hankkia Nuutille eläinkaveri. Kesäkuussa 2021 meille muuttikin tyttöpentu, enkä ole ikinä nähnyt Nuuttia niin onnellisena, kuin tuolloin! Kissoista tuli parhaimmat kaverukset. Syötiin, nukuttiin ja leikittiin yhdessä. Kissakaverin myötä Nuutti sai rohkeutta hieman lisää, mutta tämä ei oikeastaan vaikuttanut mitenkään Nuutin suhteeseen ihmisten kanssa.

Vuosi vierähti ja elokuussa 2022 muutimme kaksiosta kolmioon. Tässä kohtaa Nuutti oli jo reilu 2-vuotias, ja asunut meillä 2 vuotta.  Muuton jälkeen huomasimme selvän muutoksen Nuutin olemuksessa, oli jotenkin levollisempi. Pari kuukautta muuton jälkeen, Nuutti antoi silittää itseään keppilelulla ekaa kertaa ikinä. Tämän jälkeen Nuutti on rohkaistunut hurjaa vauhtia, ja onkin nykyään oikea sylikissa omille ihmisilleen. Nuutti rakastaa silityksiä, sylissä olemista, leikkimistä, kissaystäväänsä, herkkuja ja antaa jo vieraidenkin hieman silittää. Lattialta silittäminen on edelleen jännittävää, samoin nostaminen. 

Meillä oli pitkä ja kivinen tie Nuutin kanssa, mutta lopulta kaikki palkittiin. Nuutti on nykyään maailman onnellisin.

Lyydia

Kesy tyttökissa, talteenotettu 20.7. Eteläisistä.

Hummus

Saapunut: 20.6.2023

Talteenotettu Lammilta.

Hummus on nuorehko uroskissa.

Ossian

Ossian. Saapunut 12.2022. Hauhon isosta populaatiosta.
Rokotettu, sirutettu, madotettu ja leikattu.
Uros. Arka nuori poika, synt. 2021.

Ken

Ken saapui Kattilaan 8.6.2023 Hauhon Eteläisistä. Ken oli saapuessaan vakavasti loukkaantunut – Kentsua oli purrut todennäköisesti jokin petoeläin.

Ken on uroskissa. Kentsu vaikuttaa ns. semikesyltä, ja aika rauhalliselta. Päivitetään tietoja, sitä mukaa kun tehdään Kentsun kanssa paremmin tuttavuutta.

Ken luovutetaan leikattuna, sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä ja eläinlääkärin tarkastamana.