Tammikuussa 2020 menin Kattilaan katsomaan kissoja ja toiveissani oli elämäni ensimmäisen kissan hankinta. Minulla ei ollut mitään tiettyä kissaa mielessä, vaan toivoin Kattilan henkilökunnan osaavan auttaa minua sopivan kisun valinnassa. Ja niinhän siinä kävi; minut vietiin heti huoneeseen, jossa tuolloin 4-vuotias Miska asui. Se pelkäsi muita kissoja ja asui väliaikaisesti yksityisessä ”häkissä” rauhallisemmassa huoneessa. Häkin oven auetessa Miska tuli heti reippaasti katsomaan minua.

Adoptiopäätöstä ei tarvinnut kovin kauaa harkita ja menimme puolisoni kanssa jo seuraavana päivänä hakemaan Miskaa kotiin. Miskalla oli kotikissatausta ja se sopeutui oikein hyvin uuteen elämäänsä. Miska on tosiaan ensimmäinen kissamme ja se on ollut alusta asti todella kiltti ja seurallinen, kaikinpuolin täydellinen kissa. Sillä ei koskaan ole ollut mitään käytös- tai muitakaan ongelmia.

Miskan lempipuuhaa on lintujen katselu verkotetulla terassilla ja erilaiset kissojen (ja koirien) pulmapelit, jotka se ratkaisee nopeasti. Vanhana koiraihmisenä olen tietenkin opettanut Miskalle myös erilaisia temppuja.

Haluaisin tarinallani kannustaa kissan hankintaa suunnittelevia harkitsemaan avoimesti myös aikuisten kissojen adoptointia. Vaikka Miskakin oli meille tullessaan ehtinyt jo aikuiseen ikään, se kiintyi heti voimakkaasti meihin emmekä olisi voineet toivoa parempaa kissaa. Myöskään hammasongelmia ei tarvitse säikähtää: Miskalla oli jo Kattilassa todettu nykyisin varsin yleinen hammasvaiva paradontiitti, mutta sen hoitaminen on ollut helppoa ja sairaus pysyy kurissa vuosittaisilla hammaslääkärikäynneillä.

Kiitos Kattilalle ihanasta Miskasta ja arvokkaasta työstänne kissojen hyväksi! t. Laura