Kissakoti Kattilan hyväksi

Missä mennään Kiuruveden Mattilan Kattilassa huhtikuussa 2016.

Olen ollut Kattilan aktiivinen etätukija vuodesta 2005 saakka, jolloin näin Helsingin Sanomien Lemmikkipalstalta että Kattilassa tarvitaan kipeästi rahaa.

Vuodet tässä välissä ovat tuloksiltaan vaihdelleet, tuotteiden myyntimahdollisuudet samoin. Vuoden 2012 ennätystuloksesta 8200 e ollaan kaukana. Suosikkikirppari Kiuruvedellä sulki juuri ovensa. On ollut pakko keksiä uusia myyntiväyliä.

Mieluiten kuitenkin möisin itse koska silloin voi pitää tuotteiden hinnat sopivan alhaisina eikä tarvitse maksaa myyntipalkkiota. En ole enää työelämässä koulussa eikä ole enää mahdollisuus olla muistuttamassa Kattilasta pelkällä olemassaolollani. Opettajat ovat olleet ahkeria tuotteiden ostajia. Minulla on myyntiä Pielaveden Monitaitoset – matkahuollossa, Pyhäsalmen kahvila Karnevaalissa ja nyt uusimpana Iisalmen kauppahallin liikkeessä nimeltä Iisalmesta Käsin. Kesäkuukausina Kattilan hyväksi tuotteita voi ostaa myös Sonkajärven Jyrkän Ruukintuvalta.

Hämeenlinnan ja Järvenpään ahkerilta ompelijoilta Pirkolta ja Tuulalta tulee noin joka toinen kuukausi paketti jossa on suosikkituotteita. Kännykkäpussit ja kauniit näppispyyhkeet ovat säilyttäneet suosionsa kautta vuosien. Lisäksi he ompelevat nuken petivaatteita, tyynyliinoja, WC-paperirullien ripustusnauhoja, farkkukasseja, muovipussien keruusukkia, patakintaita ym.

Leena Tervon komeita kivikissoja tilataan usein tietyn kokoisina. Itse teen tulitikku-värkkejä, kortteja, CD- ja EP-kelloja, kulhoja LP-levyistä, naulakoita männyn latvuksista ja teetätän puutöitä keloseipäistä ja uudemmasta materiaalista. Lisäksi laadin sukututkimuksia ja teen avustuspalveluksia joista en määrää korvauksia. Ihmiset maksavat sen mitä katsovat aiheelliseksi ja kaikki menee lyhentämättömänä Kattilan hyväksi.

Myyn karpaloa, lakkaa, perunoita, talitankoja ja pesäpönttöjä ja ruokintalaitteita linnuille. Tuotevalikoima on mielikuvituksellinen.

Yhteistyöllä, rakkaudella kissoihin,
kissamaisin terveisin,
Salme Tarkkonen, Kiuruvesi