Hur-maavat kevään tuoksut saavat kissan livistämään

Tähän aikaan vuodesta on syytä noudattaa suurta varovaisuutta ovien ja ikkunoiden availussa. Nelijalkainen seuralaisemme KISSA hurmioituu kevään tuoksuista ja voi livahtaa omille teilleen. Siinä uutuuden huumassa voi mennä muutama päivä. Ja joka vuosi kissoja myös häviää tyystin, huoltajan suureksi suruksi. Tämän kevään ensimmäiset katoamistemput on jo tehty ja netissä huhuillaankin jo kissojen perään.

Olkaa siis varovaisia kissojenne suhteen. Viimeistään nyt kannattaa kosiomatkat peruuttaa leikkauttamalla kissa. Pahitteeksi ei myöskään olisi siruttaa karvakaveria. Sirutus ei autuaaksi yksin tee, mutta jos sen sirun rekisteröi johonkin isompaan sirurekisteriin, on kissa löydyttyään helpompi auttaa kotiin.

Leikkaamattomat pakomatkalaiset saattavat saada aikaan myös pentueen. Siinä sitten ihmetellään kun ilmoille putkahtaa ei niin odotettu junioritrio tai -kvartetti. Olisi muuten tullut kaikille halvemmaksi leikkauttaa se kissa kuin huoltaa luovutuskuntoon (12viikkoiseksi, roketetuiksi ja madotetuiksi) pentulaumaa.

Kissat on muuten halvatun nopeita livahtamaan. Jo muutaman sentin raotettu ikkuna tai vähän repsahtanut verkko parvekkeella kostautuu hyvinkin äkkiä.

Jos pihamaallesi kulkeutuu vieras kissa, yritä löytää sen koti tai toimita se löytöeläinpaikkaan. Joku voi kovastikin kaivata sitä. Pidetään hyvää huolta niin kollipojista kuin kissaneitokaisistakin. Tehdään se yhdessä!

 

Kuva ja teksti: Eliisa N.