Olimme hakeneet kauniin pienen populaatiokissa Rosaliin (ent. Sierra) Kattilalta kotiin syksyllä 2022. Rosalii oli alkuun äärimmäisen arka tyttö, tuli toimeen muiden kanssa, muttei halunnut kenestäkään leikki- tai unikaveria, ja vuoden 2023 alussa pohdin, auttaisiko tutun kissan seura Rosaliita rentoutumaan enemmän.

Muistin Rosaliin köllötelleen Kattilassa samassa pesässä isomman, laikullisen kissan kanssa. Kattilan kodinetsijöiden listan mukaan tuo valkovoittoinen köllykkä, Guinness nimeltään, oli edelleen ilman kotia. Meillä oli kuitenkin jo 5 kissaa ja olin ajatellut, että kiintiömme olisi täynnä.

Kävin silti muutaman kerran Guinnessia katsomassa ja havaitsin hänet sopuisaksi ja rehdiksi kissaherraksi, joka mielellään seurusteli muiden kissojen kanssa ilman kähinöitä. Uskaltautui jopa onkilelulla hieman leikkimään kanssani, vaikkakin telineen takaa piilosta kurkkien.

Niin siinä sitten kävi, että ”paksu poika” oli pian meille varattu.

Kotiutumisen alkuun tuli hieman viivettä, kun Guinness päätyi kyljessään olleen ihovaurion vuoksi koppa päässä itseään parantelemaan Kattilan toipilasosastolle. Siellä kävin häntä tiheään moikkaamassa ja hiussualla harjailemassa, kun hän ei itse kaulurista johtuen pystynyt turkkiaan hoitamaan. Alkuun ihmisarka kissa muuttuikin oikeaksi kehruukoneeksi, kun sai rapsutusta ja hoivaa. Jotenkin löysimme yhteisen kielen heti.

Lopulta saatiin poika kotiin. Ystävällisenä populaatiokissana Guinness tuli mainiosti toimeen kaikkien kissojemme kanssa, kuten olin alkukartoituksen perusteella arvioinutkin. 

Ihovaurio tuotti edelleen päänvaivaa, koska Guinness tuntui repivän sen päälle kehittyneen ruven kerta toisensa jälkeen auki, ja onneksi oli hyvin pian meille tulon jälkeen niin käsiteltävissä, että sain puettua päälleen ”potkupuvun” haavaa suojaamaan. Lääkärissäkin kilttiä poikaa tuli käytettyä useaan otteeseen ja lopulta löytyi todennäköinen syy ihon nuolemiselle; selässä on synnynnäistä rakennevikaa, joka oletettavasti aiheutti kipuilua. 

Oiretta alettiin hoitaa päivittäisellä hermokipulääkityksellä, jonka Guinness ottaa tyynesti aamuin illoin kuin namipalan. Pikku hiljaa, varsin hitaasti, iho parani ja tätä nykyä Guinnessin turkki on tuuhea ja pehmoinen eikä hän enää revi ihoaan ollenkaan, juoksentelee ja elää täyttä elämää.

Guinness on hellyttävän karismaattinen, joviaali pyöreä muumipeikko. Hän rakastaa harjaamista ja silittelyä ja on hetkessä paikalla tunkemassa väliin, jos kuulee meidän lepertelevän jollekin kissatoverilleen, ettei jää hellyydestä paitsi. Hän ilmeisesti kuvittelee nimensä olevan ”Kulta Kukkero”, koska tämä hellittelynimi yhdistettynä runsaisiin rapsutuksiin saa hänet aina suorastaan kuolaamaan onnesta.

Ja saiko Rosalii Guinnessista unikaverin -ei saanut. Tai paremmin sanottuna ei halunnut. Rosalii on itsenäinen tyttö, nykyään häntä pystyssä kulkeva ja leikkisä keittiöemäntä. Guinness kyllä mieluusti Rosaliita puskee, kuten kaikkia muitakin kissoja. Hän on suuresti rakastettu mahtava persoona, meidän pullapoikamme, joka ei hätkähtänyt edes taannoisten synttäribileiden vilskeestä ja puheensorinasta, vaan tyynenä nukkui kiipeilytelineessä poterossaan ohikulkijoiden rapsuteltavana.