Reno – Kattilan kisusta julkkikseksi

Toukokuussa 2022 Kattilasta adoptoitu Reno-kollipoika viettää lokoisia kissanpäiviä omassa kultakodissaan Espoossa. Reno on ollut alusta saakka maailman kiltein, kultaisin ja helpoin tulokas, joka sulautui luontevaksi osaksi perhettämme. Reno saapui meille hyvin arkana, mutta kuluneen reilun puolen vuoden aikana hänestä on tullut päivä päivältä reippaampi. Emme saa vielä vapaasti silittää Renoa, mutta olemme kuljetuskopan avulla päässeet yläkautta harjaamaan hänen paksua, helposti takkuuntuvaa turkkiaan ja käsittelystä on tullut kerta kerralta helpompaa. Reno selvästi ymmärtää, ettemme halua hänelle pahaa, vaan pelkästään hyviä asioita. Joka päivä hän hakeutuu läheisyyteemme ja nuuskii kättämme uteliaana, joten ei varmasti mene enää pitkään, että voitamme hänen lopullisen luottamuksensa
Reno rakastaa yli kaiken toista kissaamme Pulleriinaa. Hän hakeutuu koko ajan Pullen luokse kylkeen nukkumaan, samalle lautaselle syömään tai kylpyhuoneen lattialämmityksen päälle köllimään. Vuorotellen he pesevät toisiaan ja se on maailman liikuttavin näky!  Molemmat odottelevat jo kovasti kevään saapumista, jolloin suuresta lasitetusta parvekkeestamme tulee jälleen viime kevään ja kesän tapaan heidän lempipaikkansa
Reno ei olekaan mikään aivan tavallinen kissa: Hänestä tuli nimittäin hiljattain malli ja mainoskasvo valtakunnalliseen kampanjaan! Vielä Kattilassa asuessaan Finlaysonin kuvataiteilija oli käynyt luonnostelemassa rescue-eläimistä kertovaan mallistoonsa eri kissoja ja Renon hurmaava olemus valikoitui lopulta viralliseen Selviytyjät-printtiin kuvituskuvaksi! Olemme hyvin ylpeitä Renosta!
Kaiken kaikkiaan Renon adoptointi sujui osaltamme erinomaisesti ja omasta puolestamme voimme lämpimästi suositella toisen kissan hankintaa, jos kotoa löytyy ennestään seuraa kaipaava ja kilttiluonteinen kissa, kuten meidän Pulleriinamme  Kissojen toisiinsa tutustuttaminen sujui lopulta hyvin helposti Feliway-haihdutinta ja Pet Remedy -suihketta apuna käyttäen sekä kissojen tuoksua toisilleen tutuksi tehden esimerkiksi niin, että Renon kuljetuskopassa ollutta pyyhettä tarjottiin Pulleriinalle ensin nuuskittavaksi. On ollut hyvin ihanaa nähdä, miten kaksi kissaa tulevat hienosti toimeen keskenään ja miten heistä on selvästi toisilleen seuraa esimerkiksi työpäiviemme aikana. Kattilan väelle suuri kiitos tuesta Renon valinnassa sekä turkinhoito-ohjeissa!

Nuppu tarina

Tammikuussa 2022 haimme kotiin Nupun, entiseltä nimeltään Pilkkuniskan. Nuppu oli saapunut Kattilaan kissapopulaation mukana. Kerroinkin Nupun kuulumisia Kattilan facebook-sivuilla melko pian kotiutumisen jälkeen, mutta nyt hän on asunut kanssamme jo vuoden.

Tämän vuoden aikana olemme muuttaneet omakotitaloon ja hän on sopeutunut hienosti uuteen kotiin, varmasti kissakaveri Pilli on ollut suurena apuna. Molemmat nauttivatkin kovasti loppukesän ja alkusyksyn ilmoista ulkotarhasta käsin. Nuppu ja Pilli ovat parhaat kaverukset ja joka ilta juoksevat ja leikkivät yhdessä, myös lintu-tv:n katsominen on suosikkipuuhaa. Ruualle Nuppu on hyvinkin perso, jos ruokailua ei vahdi katoaa toisenkin kissan ruuat parempiin suihin, niin myös leikkeleet ihmisten leipien päältä. Nuppu tykkää silityksistä ja saattaa tulla itse ihmisen syliin nukkumaan, mutta syliin ottamisesta hän ei pidä. Tutut ihmiset eivät jännitä enää ollenkaan, vieraisiin suhtaudutaan pienellä varauksella ja usein vieraiden tullessa piiloudutaan varmuuden vuoksi hetkeksi päiväpeiton alle. Olemme kuitenkin tosi yllättyneitä miten nopeasti kotiutuminen sujui. Nuppu oli täydellinen lisä perheeseemme

❤️

Terv. Emilia

Aku tarina

Aku pääsi uuteen kotiin marraskuussa 2017.  Pian saimmekin uudesta kodista mukavia terveisiä. Kotiutuminen on sujunut todella nopeasti. Tosin Akulla on kotikissatausta, joten varmasti siksikin sopeutuminen on ollut tavallista ripeämpää.

”Aku pärjää hyvin, syö kovasti, leikkii ja tuo palloja ja vain vaikeimmat kaapinpäälliset vielä tutkimatta. Tästä kiipeilystä joudutaan välillä komentamaan, jospa jäisi ajan mittaan pois. Käytettiin viime viikolla eläinlääkärillä tarkastuksessa ja rokotuksessa, mitään poikkeavaa ei ollut. Sylikissa Aku tosiaan on, ei pelkää vieraitakaan, mistä lapsenlapsemme ovat iloisia. Ei uskoisi että Aku on jo 11 v vanha, sellaista pallonpyöritystä välillä pitää, kiinasta tilattu superpalloja pari tusinaa lisää, kissanvaljaat ja harja ym. Pari kertaa Aku saanut kunnon kissahepulin, silloin matot saa kyytiä. Jouduttiin hankkimaan kaikki kissatarvikkeet uudestaan, edellisen kissan jälkeen tuntuivat niin turhilta. Vaimon mielestä ei ihanampaa kissaa voinut saada, kiitos siitä teille.”

”Aku on jo hyvin kotiutunut. Leikkii mieluiten pienillä superpalloilla, yksikseenkin pitkiäkin aikoja ja sitten tuo suussaan meille heitettäväksi, niitä on jossain kotitonttujen piilottamina jo puolenkymmentä. Mikään aikaisempi kissamme ei olekaan palloa noutanut ja ollut näin leikkisä. Ruokaa kuluu kovasti. Sylikissa hän on, tänään tulee taas viikonlopuksi ylin sylittäjä, Aku ei tytärtämme lomallaan ilman nyhjäämistä päästä.”