Kissojen perään ei kysellä

Syksy on tuonut mukanaan aallon löytökissoja, joiden perään ei tunnu kukaan kyselevän. Kissaa tulisi kysellä jo parin päivän poissaolon jälkeen. Kissa on saattanut jäädä jumiin naapurin vajaan tai autosuojaan. Jos on tottunut siihen, että kissa on viikkoja liesussa, niin se on pitkä aika. Talteenotettua löytökissaa pidetään talteenotettuna 15 vrk. Sen jälkeen se sijoitetaan uudestaan. Tämä voi olla vanhalle omistajalle ikävä yllätys. Kissaa kannattaa siis ruveta huhuilemaan ja kyselemään ajoissa.

Mikäli kissa on päässyt vanhigossa karkuun, on syytä ryhtyä toimenpiteisiin välittömästi. Tällainen kissa pysyy yleensä aluksi jossain lähistöllä. Kissaa voi yrittää loukuttaa. Kattilalta on saatavissa loukkua lainaan pikkurahalla.

Toinen turva kissalle on mikrosiru. Jos kissa päätyy löytöeläinpaikkaan, kuten Kattilaan, kissalta tarkistetaan aina mikrosiru. Mikrosiru täytyy myös olla rekisteröity johonkin olemassa olevaan sirurekisteriin. Tätä kautta löytyvät omistajatiedot, mikäli ne ovat ajantasalla. Mm. kaikki Kattilalta lähtevät kissat mikrosirutetaan.

Siru ei kuitenkaan ole mikään henkivakuutus. Kissoja kohtaa ulkona monet vaarat: isommat pedot, autot, ikävät ihmiset ja talvella pakkanen. Emme suosita kissojen vapaata ulkoilua lainkaan. Katsekontakti kissaan täytyy säilyä koko ajan ulkona ollessa. Tällöin ulkoilu voidaan luokitella valvotuksi. Eli ihmisen täytyy olla ulkona kissan kanssa ja valmiina suojaamaan kissaa. (Usein tämä on helpointa valjaissa)

Pitäkäämme kissoistamme huolta.

Tämän hetkinen löytökissatilanne.

Miutakaan ei ole kukaan kysellyt…